Vil du opprette din egen nettbutikk?

I dette innlegget vil jeg gi deg noen tips basert på erfaring og ting som jeg enten har lært gjennom hele prosessen ved å opprette min egen nettbutikk eller som jeg har fått gjennom forelesningene vi har hatt i emne Digital Markedsføring der vi fikk som oppgave om å sette opp vår egen nettbutikk. Det har vært en veldig lærerik prosess, og derfor vil jeg dele med deg kunnskapen jeg har fått. Slik går du frem i prosessen:

Steg 1- Opprett en Shopify konto

Dette kan du gjøre ved å gå på Shopify.com, deretter klikker du på «Start Free Trial» knappen som vises i bildet nedenfor.

Opprett din egen nettbutikk. hvordan kan jeg opprette min egen nettbutikk? tips på nettbutikk.

Free Trial versjon varer i 14 dager, deretter må du betale for domenet om du skal fortsette å drive nettbutikken. Vi betalte bare 7kr. for ett år gjennom www.webhuset.no. Det jeg anbefaler er å velge et navn som har noe å gjøre med produktet du ønsker å selge, dette vil øke pålitelighet.

Logo er også en viktig faktor for å øke pålitelighet, du kan lage din egen logo gratis på https://hatchful.shopify.com.

Steg 2- Opprett en FAQ, kundeservice og kjøpsbetingelser side

FAQ- frequently asked questions- Her skal du svare på alle mulige spørsmål som kunden kan lure på, husk at kunden bruker I gjennomsnitt 5 sekunder på å få et førsteinntrykk av en nettside, og om kunden ikke finner hva han lurer på, vil du sannsynligvis fremstå som uprofesjonell og upålitelige i deres øyne. 

Opprett også en mail for support og vær ærlig mot kundene dine. Om det tar 4-5 uker før varen kommer, si det.

Steg 3- Installer Oberlo og begynn å importere produkter fra AliExpress

Hvordan bruke Oberlo. Jeg vil sette min egen nettbutikk- Hans Klenner. Tips om du vil starte din egen business

Denne applikasjon lar deg importere produkter gratis fra ulike plattformen som AliExpress til nettbutikken din. Det finnes i en utvidelse versjon for Google Chrome for å gjøre prosessen enklere, ved hjelp an noen få klikk.

Bestem først hvor mange produkter du ønsker å importere. Noen anbefaler å starte med 20, mens andre med 10. Dette gjøres for å øke pålitelighet, men vær oppmerksom på at jo flere produkter du velger å importere, jo lengre tid vil prosessen til å finne produkter, redigere beskrivelser, og importere reviews ta. Samtidig vil det koste deg dyrt å teste ut hvert eneste produkt.

Derfor anbefaler jeg å starte med noen få produkter innenfor en samme nisje, dette vil øke hastigheten til å teste ut produktene, og vil spare deg tid som du kunne bruke på å lansere nettbutikken.

Noen andre tips når du skal importere produkter fra AliExpress:

 • Sørg for å bruke gode leverandører med gode rating (tenk om plutselig du får et call fra en kunde som spør hvor er varen)
 • Sjekk hvor mange ganger produktet har blitt solgt, og se om det stemmer med antall reviews. Er lurt å gjøre dette, siden noen faker det tallet.
 • En dårlig leverandør ødelegger kundeopplevelse

Steg 4- Finn et winning produkt, meste parten av inntekten vil komme fra det produktet

Winning produkt, viktig om du skal åpne din egen nettbutikk. Hans Klenner. Opprett din egen nettbutikk, basert på erfaring, slik går du frem i prosessen.

Har du noensinne hørt om Pareto Prinsippet?Teorien går ut på at 80% av resultatet vil komme fra den 20% arbeid. Dette beskriver veldig godt påvirkning av et winning produkt.

Et winning produkt har 5 egenskaper

 1. Produktet skal løse et eller annet problem– Når du skal promotere produktet, er det lurt å minne folk at de har et problem og vis hvordan produktet kan løse det problemet.
 2. Produktet har potensiell til å selges dyrere– Finn et billig produkt i AliExpress som kan selges opp til 3 ganger dyrere. Dekningsbidraget/ margin kan brukes til å teste ut/promotere andre produkter, og dermed skalere dine markedsføringskampanjer.
 3. Produkter med wow faktor– Det betyr at når du ser på produktet, tenker du «wow, jeg vil ha det produktet». Dette skaper impuls kjøp.
 4. Produktet skal kunne rettes mot en bred nisje
 5. Produktet må være unikt og vanskelig å få tak i– med dette menes at du skal unngå produkter som kan enkelt finnes hvor som helst. 

Hvor kan jeg finne et winning produkt?

 • Ecomhunt- Det er en nettside som legger ut potensielle winning produkter. Her finner du informasjon om f.eks. hvor høy etterspørsel produktet har eller hvor mange nettbutikker selger produktet.
 • Dropship Spy- En nettside som tilbyr omtrent samme tjeneste som Ecomhunt.
 • Facebook- Bli en «engasjert kunde». 
 • Dette kan du gjøre ved å late som at du er en kunde som er interessert i å kjøpe produkter som vises i din «Startside». Det kan gjøres ved å klikke på annonser du blir eksponert til, og gå gjennom prosessen som en vanlig kunde går gjennom (du trenger ikke å kjøpe produktet). Gjør du dette et par ganger, vil algoritmene til Facebook begynne å vise deg de mest populære annonser siden du er en «engasjert kunde».

Steg 5- Finn de rette applikasjoner

Det vil gjøre jobben din mye enklere, du trenger ikke å ha så mange, bare de som er vesentlige.

Etter å ha testet så mange ulike applikasjoner, har jeg endt opp med de jeg synes er best og som fungerer best for meg:

Anbefaler å opprette en konto på stripe, slik at du kan få betalinger fra andre land, samtidig som du skaffer deg en Paypal konto.

Steg 6- Installer Facebook Pixel for å samle data

Dette er en Facebook tjeneste som gir deg muligheten til å spore alt som skjer i nettsiden sin. Det er essensiell og anbefaler deg å installere det før du lanserer nettbutikken, slik at du kan same inn data og dermed bruke dem til din fordel, enten til å optimalisere nettsiden din eller finne ut hva besøkende er på jakt etter.

Du kan installere Facebook Pixel ved å klikke på linken under. Her får du også veiledning på hvordan du skal gå frem i prosessen: https://www.facebook.com/business/help/952192354843755

Steg 7- Lanseringsstrategi

En god lanseringsstrategi ved hjelp an nettverkseffekter kan simplifisere prosessen av å bli synlig i markedet. Jeg ved hjelp av min klassekamerat brukte den såkalte «Influencer Marketing» som vår lanseringsstrategi. Det handler om å betale en som har mange følgere til for å promotere enten nettbutikken din eller produktet du ønsker å selge. Bildet nedenfor viser en Instagram konto som kunne ha vært en god kandidat basert på antall følgere.


Når disse følgere lander på vår nettbutikk, har vi en app som belønner kundene som deler vår nettbutikk med kjente. Har lagt nedenfor premiene besøkende/kunder kan få.

 • Del med 5 venner- få 50 % avslag
 • Del med 7 venner- få 70% Avslag
 • Del med 10 venner – Få ett valgfritt produkt (frakt ikke inkludert)

Bruk gjerne premier for å få besøkende til å dele.

Steg 8- Markedsføring, vær innovativ!

Annonser– De mest effektive plattformer for å kjøre ads på, er både Facebook og Instagram, siden de får utrolig høy trafikk hver eneste dag. Noe som er lurt, er å rette dine annonser mot «engasjerte kunder», disse er personer som har vist kjøpsatferd, sannsynligheten for at disse kjøper produktet ditt er høyere.

 • Du kan opprette annonser ved å gå til Facebook Bussiness sin hjemmeside, her legger jeg linken: https://www.facebook.com/business/.
 • Deretter klikker du på «Opprett en annonse», som blir vist på bilde nedenfor.

E-post markedsføring– Begynn med å samle e-poster med pop-up meldinger, prøv å gjøre det fristende for besøkende. Vi gjorde det slik:

Opprett din egen nettbutikk. Hvordan oppretter en nettbutikk? tutorial på hvordan man oppretter sin egen nettbutikk- Hans Klenner.

Send kundene nyhetsbrev, og jo oftere de blir eksponert til både produktene og logoen din, jo nærmere forhold kommer de til å føle mot nettbutikken din. Vi mennesker trenger å bli eksponert til et produkt ca. 14 ganger, før vi bestemmer oss for å utføre et kjøp.

Influencer Marketing– Betal en influencer (en person som har mange følgere, kan være også en Instagram konto spesialisert i en målgruppe) for å promotere varen/ nettbutikken din. Når du skal velge en influencer, unngå:

 • Engagement groups 
 • Irrelevante grupper som ikke har noe å gjøre med produktet du ønsker å selge

Andre tips

 • Ha med en «Call To Action Button», øker sjansen til et kjøp med 62 %.
 • Anbefaler å ta Facebook Blue Print for å enten lære mer om hvordan du lager gode annonser/ forbrukeratferd eller om markedsføring generell. Dette kan du gjøre ved å på linken: https://www.facebook.com/business/learn.

En til siste tips, alt skal henge sammen!

Logoen, forsidebildet og fargene du bruker på nettbutikken, alt må henge sammen. Er det noe som ikke ser ut til å henge sammen med resten, pas på! for da vil pålitelighet minske, og i verste tilfeller kan du miste en potensiell kunde. Foreslår å bruke maks tre ulike basisfarger, bruker du flere øker du risikoen for å se upålitelig ut.

Disse var mine tips og ikke glem å «implementere som et helvete- Karl Phillip Lund».
Dersom du trenger en grundigere forklaring på noen av stegene, ikke nøl med å ta kontakt, så hjelper jeg deg så godt jeg kan.

Litteraturliste:

 • Mine kilder for informasjon er hovedsakelig forelesningene i fordypningsemne DIG 2102. 

Forelesere Karl Philip- eneansvarlig, og en del gjesteforelesere som Carl Størmer fra Jazzcode, Lars Bratsberg fra Google, Jonas Moe fra INEVO, Kenneth Dreyer, Andreas Kristiansen, Aleksander Neely fra Facebook og Even & Eividn fra Markedsføringspodden. 2 thoughts on “Sett opp din egen nettbutikk- veiledning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *