– Hva er SEO?

SEO står for søkemotoroptimalisering og i dette begrep ligger det et sett med metoder som du kunne benytte deg av om du vil bli synlig i søkeresultatet, klarer du å forstå drivkraften bak SEO, oppnår du bedre rangering på søkemotor. Enten du ønsker å gjøre synlig nettbutikken din eller få flere til å lese bloggen din. 

Google rangerer høyt opp innleggene algoritmene finner mest attraktive for leserne

Du kan rangere høyt opp i Google søkemotor ved hjelp av SEO. SEO. Hva er SEO? søkemotoroptimalisering

Algoritmene til Google vil at leserne som bruker plattformen skal ha den beste opplevelsen når de søker etter informasjon, og dermed rangerer de høyere opp de beste innlegg som de tror kommer til å gi den mest relevant informasjon og samtidig den beste opplevelse for leserne.

Ting du burde optimalisere for å gjøre innleggene dine attraktive for Google

Ting du burde optimalisere for å gjøre innleggene dine attraktive for Google. SEO, søkemotoroptimalisering rangerer høyt opp. Hva er SEO? Hans Moncada

 • Struktur på innholdet telles, du skal starte ved å følge viktighetsnivå, der tittelen er viktigst og skal tagges H1. Undertittel skal tagges H2 og bør inneholde støtteord i samme kategori. Teksten skal tagges H3.
 • Prøv å gjenta så mange ganger de nøkkelord du vil rangere på, men prøv å gå under radar for å ikke gi leserne en dårlig opplevelse.
 • Forandre navn på bildene før du laster dem opp, disse skal innholdet ord du forsøker å rangere på. Bilder med navn som IMG_1423.JPG forteller ingenting, verken for søkemotoren eller mennesker.
 • Bildestørrelse burde ikke være større enn 100KB. Store bilder sinker innlastingen til nettsiden din, og dermed rangerer lavere enn andre raske nettsteder, derfor anbefales å bruke JPG format. Et gratisverktøy som kan hjelpe deg å komprimere bildene finner du på tinypng.com
 • Lange innlegg rangeres høyere opp enn korte innlegg, grunnen er at google tenker slik: hvis du har skrevet et langt innlegg, så betyr det at du har brukt mere tid på å skrive det og dermed kan ses ut som at innlegget inneholder rikere informasjon enn et kort innlegg. Innlegg som ender opp på første side inneholder vanligvis fra 1000-1300 ord.
 • Google liker at nettsider lenker til andre nettsider, og lenker fra et kjent nettsted er meget verdifulle, mens lenker fra ikke kjente nettsteder kan telle negativt. Det er verdt å vite at du har flere sjanser til å rangere høyere opp i søkeresultatet hvis noen deler innlegget ditt på sosiale medier, Google måler også hvor mange har klikket på linken og hvor lenge de har vært i nettsiden din.
 • Lag gode metabeskrivelser, en kort og presis metabeskrivelse gjør det enklere for leserne å finne deg, og skaper nysgjerrighet som kan øke sannsynligheten til at de klikker på linken.
 • Overskrifter som ender med spørsmålstegn gir et signal på at et svar blir besvart, og i dagens samfunn er det mange som søker etter «how to», dermed tror Google at du blir en relevant kandidat til å svare på disse spørsmål som søkerne prøver å finne svar på.

Ved en god implementering av SEO, kan du klatre opp i organisk søk, betyr at det koster ingen penger

Klatre opp i en organisk søk, SEO koster ingen penger. Søkemotoroptimalisering. Hva er SEO? Hans Moncada

I den digitale verden er synlighet en av de viktigste ting, kampen om oppmerksomhet gjør det derfor vanskeligere for mange bedrifter og enkelte brukerne å stå et steg foran konkurrentene. Og dukker du ikke opp på første side i søkeresultatet, så kommer du til å ha det vanskelig i en verden der vi mennesker er veldig spontan og mangler tålmodighet, vi vil alltid ha ting så fort som mulig, og i dette tilfelle leser vi kanskje bare de 2-3 første linker vi finner på vår treff. 

Du har et konkurransefortrinn om du rangerer på første side i søkeresultatet

SEO, søkemotoroptimalisering. Konkurransefortrinn. Hva er SEO? Hans Moncada

Mange aktører betaler utrolig mye penger for å kunne bruke første og andre plass på søkeresultatet, disse vises ofte i form av annonser. Men er ikke ofte leserne velger disse linker, siden de kan betraktes som lite pålitelig. Nettbutikker trenger trafikk i deres side for å kunne selge, derfor er SEO en så viktig digital tjeneste for mange.

Kilder:

https://www.sempro.no/nyheter/sokemotoroptimalisering-seo

6 thoughts on “Du kan rangere høyt opp i Google søkemotor ved hjelp av SEO

 1. Wonderful blog! I found it while searching on Yahoo News.
  Do you have any suggestions on how to get
  listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there!
  Cheers

 2. I’ll right away snatch your rss as I can’t find your email subscription link or newsletter service.
  Do you’ve any? Please allow me know in order that I could subscribe.
  Thanks. adreamoftrains website hosting companies

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *