Mange bedrifter er nå på nett, spesielt på sosiale medier. Disse plattformer har flere millioner brukere og er derfor en nyttig digital tjeneste som brukes av mange for å nå nye potensielle kunder. Derfor tror mange at det handler bare om å opprette en profil og da vil resten, som inntektene og kundene komme av seg selv, uten å planlegge noen strategi eller jobbe hard med det. Det kan hende at det virker for de som allerede har et sterkt merkenavn, men i de fleste tilfeller er det ikke slik og da er det lurt å bearbeide en digital strategi.

Hva er en digital strategi?

En digital strategi er en plan som tilrettelegger en retning og de målbare steg. En god digital strategi vil hjelpe deg å bruke den riktig datainnsamling for å oppnå både dine og bedriftenes mål. Du og bedriften vil da oppnå mer effektive og automatiserte handlinger, bedre økonomiske resultater og fremfor alt, fremstå mer pålitelig.

Ved å planlegge en digital strategi for bedriften din, vil du legge til rette hvor du er nå, hvor du vil være i en bestemt tid, hvordan du skal komme dit og hvilke kanaler du skal bruke for å komme deg der du vil.

Hvorfor er en digital strategi så viktig?

Hans Alexis Klenner Moncada- Digital markedsføring- digital strategi. Sosiale Medier. teknologi- blogg

En bedrift uten en visjon og en plan for fremtiden vil aldri ha noe suksess. Derfor er det svært viktig å planlegge en god digital strategi med mulige fremtidige prosjekter og hvordan disse vil gjennomføres basert på ressursene og dataen bedriften har samlet inn. Dette vil øke både medarbeidernes motivasjon og effektivitet.

Det er utgangspunktet i vårt arbeid, både i den digitale og markedsførings delen. Det er her vi bestemmer hvem vi ønsker å bli og hvordan vi skal komme oss dit mest effektiv, vi starter først med å sette mål og deretter bearbeider en strategi. I dette trinnet må vi også finne ut hvilket kapasitet- og potensielt nivå bedriften har og kan oppnå.

Ting du burde analysere når du skal opprette en digital strategi

Det viktigste for å lage en effektiv strategi er å starte hele prosessen med å samle inn mest mulig informasjon om publikum- potensielle kunder, samarbeidspartner og konkurrenter. Om vi ikke har noe kunnskap om disse, er det lite vi kan gjøre.

I tillegg til dette må vi også tenke på bedriftens målsetninger og den digitale målsetningen, siden de er ulike. Når vi har en klar oversikt om hvor vi vil være innen en bestemt tid, kan vi velge hvilke digitale taktiker vil være vår nye retning for å kunne nå disse business målsetninger. Følgende punkter burde sjekkes før vi går videre i planleggingsprosessen:

1. Forstå ditt publikum– Det handler om å vite hvem målgruppen er:

 • Er det advokater, sykepleier, studenter?
 • Deres forbrukeratferd og hvor i kjøpsreisen de er
 • Hva er deres preferanser og hvorfor de liker det de liker
 • Hvor de befinner seg (by, land, kontinent og subkontinent)

2. Forstå ditt eget innhold– Handler om å gjøre opplevelsen best mulig for kunden:

 • Har du rikt og nyttig innhold som leverer verdi til dem som leser det?
 • Har du innhold som klarer å engasjere publikum?
 • Er innholdet ditt relevant for leserne?

3. Kanalvalg– Er i mange tilfeller avgjørende for suksess:

 • Å velge den rette kanalen ut ifra målgruppen gir deg muligheten til å kjøre relevante ads tilpasset for kanalens egenart og formålet som hver individ har når de bruker kanalen.
 • Skal vi bruke eide, betalte eller fortjente kanaler? Hvor er de fleste av dem (Facebook, Snapchat, Instagram, Blogg, Twitter).
 • Kan publikum interagere med bedriften når som helst i den kanal vi velger?

4. Analyse av data– Er hvordan du måler data du samler inn og hvordan du klarer å reagere på det i real time.

 • Har du nok kunnskap og de riktige digitale tjenester til å se på de riktige data?
Hans Alexis Klenner Moncada- Digital markedsføring- digital strategi. Sosiale Medier. teknologi- blogg

Nå som vi har fått nok relevant data, er neste steg å sørge for at disse stemmer og kan tilpasses til vårt merke og innhold.

Det er når vi har gått gjennom de nevnte punktene og har samlet inn informasjon, at vi kan begynne med å planlegge strategien. Vi må alltid være oppmerksom på at informasjonen må ha relevans med vårt produkt/ tjeneste. I planleggingsfasen er det også viktig å følge selskapets retningslinjer og ta hensikt til kulturelle prinsipper hvis vi ønsker å selge i utlandet. Det hender ofte at i noen steder er det lov å gjøre ting som ikke er mulig å holde på med i andre land. Dette er et viktig poeng å tenke på for det vil optimalisere vårt forarbeid. Det kan veilede oss når vi skal prioritere tid og budsjett, slik at vi ikke bruker mer enn det er nødvendig.

I denne video forklarer Marcus Mustafa hvordan du kan oprette en digital strategi på 5 steg.

Konklusjon:

Uten en digital strategi blir vår visjon og mål utrolig vanskelig å nå, siden avgjørelser tatt på magefølelser istedenfor fakta blir ikke ofte de rette valg, i tillegg til den konstant forandring i den digitale verden. Skal man kunne tilpasse seg rask og effektiv til disse forandringer, er analyse av data og implementering av disse unngåelig, siden det er det som kan definere forskjellen mellom en første og siste plass i markedet.

kilder:

https://www.youtube.com/watch?v=KgwrnjVRHRw

One thought on “Digital strategi, key for suksess

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *